Topdressing af græsplæne - Få en flot og grøn græsplæne som du vil elske

Er din græsplæne ujævn at gå på?
Frygt ej, for med en topdressing kan du få din græsplæne til at blive grøn, stærk og samtidig minimere mængden af mos.

En træt og hullet græsplæne, der er fuld af mos, kan på få måneder blive sund, tæt og grøn igen. Løsningen er en topdressing med frisk jord og jordforbedring. Og mens du er i gang, kan du med fordel også give hele plænen en organisk gødning.

Topdressing

Billede ovenfor viser udspredning af topdressing. Foto: Ejlersens Haveservice

Hvad er topdressing?

Topdressing er en metode til at forbedre kvaliteten af jorden og giver næringsstoffer til planterne. Det indebærer påføring af et tyndt lag af organisk materiale eller kompost oven på den eksisterende jordoverflade i haven eller i en plantekrukke. Topdressing kan også indeholde sand eller andre mineraler for at forbedre jordstrukturen.

Formålet med topdressing er at tilføre organisk materiale, næringsstoffer og forbedre jordstrukturen, hvilket kan øge væksten og sundheden af planterne. Det kan også hjælpe med at bevare fugtighed i jorden og reducere ukrudt.

Topdressing kan udføres på forskellige typer af haver, herunder græsplæner, blomsterbede, køkkenhaver og containere. Det anbefales normalt at udføre topdressing om foråret eller efterår, når planterne er i vækst.

Hvilket produkt af topdressing kan bruges?

Champost Plænedress er en findelt blanding af sand, muld og komposteret hestemøg. Denne blanding er let at fordele på plænen, da den er finkornet og dermed nemt kan komme ned mellem græsstråene. Derudover har Plænedress også en jordforbedrende effekt, der på længere sigt vil sikre bedre trivsel for græsset og dårligere betingelser for mosset.

Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige materiale til topdressing, der passer til jordtypen og de specifikke behov for planterne.

Vælg naturgødning

Ikke nok med at Plænedress fra Champost er let at anvende, den er også 100% naturgødet. Det komposterede hestemøg vil frigive næringsstoffer til græsset over en lang periode, og mulden vil gøre jorden blød og levende. Samtidig vil indholdet af sand gøre jorden mere let og luftig, hvilket sikrer de bedste betingelser for græsrødderne. Et stærkt græs, der vokser optimalt, vil efterlade mindre plads til det bløde mos. Derfor kan Plænedress også anvendes, når du sår græsfrø eller når du efter sår, da det forbedrer vækstforholdene for de små spirer.

Hvordan fordeler man topdressing?

Det anbefales at fordele plænedress flere steder på græsplænen. Riv plænedress ud over plænen ved hjælp af en rive. Da plænedress er finkornet, vil den nemt fordele sig mellem de enkelte græsstrå og udfylde huller, så plænen bliver jævn og flot. Du kan eventuelt anvende et bræt eller en palle til at rette af med, ved at trække det hen over plænen. Hvis der stadig er “lunker” eller ujævnheder, kan du nemt fylde efter med ekstra plænedress.

Med Champost Plænedress kan du give din græsplæne nyt liv og få den til at se flot og jævn ud.

Få hjælp til græspleje

Hvornår skal man bruge topdressing?

Du kan tilføre plænedress med jævne mellemrum i vækstsæsonen, især i april, maj og juni. Hvis du foretrækker at bruge organisk gødning med langtidsvirkende effekt, er det også en god mulighed. Kunstgødning vil give en hurtig effekt, der også gavner plænen, men kun i en kortere periode.

Du kunne også være interesseret i...

Ejlersens Haveservice

Adresse: Næblerødvej 17, 4250 Fuglebjerg
E-mail: Skriv til os
Telefon: 29 888 310
CVR: 43847554

Telefontider

Mandag – torsdag: 07:30 – 17:00
Fredag: 07:30 – 15:00
Lørdag & søndag: Lukket
(mails besvares alle dage)